Підтримати нас

ЗСУ на лівобережжі Херсонщини стримують велику кількість військових РФ, – Братчук

Автор статті
04 квітня 2024 11:39
406
Поширити:
Фото: Генштаб ЗСУ

ЗСУ утримують плацдарми на лівобережжі Херсонщини, і найголовніше: вони стримують велику кількість російських військових угрупування “Дніпро”.

Про це в ефірі Медіаплатформи “Вгору” повідомив речник Української добровольчої армії «Південь»  Сергій Братчук.

“Це те, що не вдавалося можливо навіть жодній армії світу, стримувати такий величезний натиск”, – додав Братчук.

За його словами, наразі йде бойова робота, але ситуація складна.

Також він зазначив, що за весь час утримання позицій на лівому березі окупаційні війська, були змушені відмовитися від використання важкої броньованої техніки, великої кількості людей та авіації. 

“Траса Олешки-Нова Каховка просто стала цвинтарем для російської бронетехніки, для танків, для бойових машин піхоти, для бронетранспортерів. Тому що вся вона там зупинялася влучними артилерійськими ударами, а також ударами FPV-дронами”, – розповів Сергій Братчук.

Також він додав, що Херсонському напрямку в армії РФ ускладнена фронтова логістика.

Крім того, речник сказав, що плацдарм у знищених Кринках, розтягнутий вздовж берега, тому він не глибокий.

  • Наталія Гуменюк повідомила, що вже декілька місяців окупаційні війська намагаються вибити українських військових з плацдармів на лівобережжі Херсонщини, але вони не мають успіху. Через це постійно шукають нові тактики.
  • Агенти “АТЕШ” писали, що військову техніку, яку російські окупанти перекинули з селища Азовського у бік Джанкоя, спрямували на Херсонський напрямок після ударів українських FPV-дронів.
  • Раніше в ефірі “Вгору” Наталія Гуменюк повідомляла, що армія РФ втрачає до 70% військових на штурмах. Продовжує діяти заборона російського командування на використання бронетехніки.
  • Також речник УДА в ефірі “Вгору” зазначив, що Траса 2206 “Олешки – Нова Каховка” – стала цвинтарем знищеної російської бойової техніки, яку вони періодично намагаються евакуювати.
  • BILD писав, що плацдарм у Кринках на лівобережжі Херсонщини став однією з найбільших пасток для збройних сил РФ за всю війну.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ