Підтримати нас

Житель Херсона отримав підозру за участь у незаконному збройному формуванні 

11 вересня 2024 18:08
253
Поширити:
Фото: ЦЖР

10 вересня Головне управління Національної поліції України повідомило про підозру жителю Херсона Валерію Крисову. Йому інкримінують участь у незаконному збройному формуванні «добровольчому батальйоні імені Маргєлова    Маргєлов - радянський воєначальник, генерал армії, командувач повітряно-десантних військ Радянського Союзу.  ».

Про це йдеться у тексті підозри, що опублікована на сайті Офісу Генерального прокурора. 

За даними слідства, він перебував в окупованому військовими РФ Херсоні та вступив до незаконного батальйону. Крисов обійняв посаду радіотелефоніста взводу. Згодом отримав звання старшого матроса. 

У тексті підозри йдеться, що чоловік також давав інтерв'ю для проросійських ЗМІ. В ньому він розповідав про діяльність батальйону та збройні сили РФ. 

Валерію Крисову загрожує від 12 до 15 років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та із конфіскацією майна або без такої.

  • Ужгородський міськрайонний суд визнав винним у колабораціонізмі 43-річного херсонця Олександра Чегодаєва. Йому призначили 12 років позбавлення волі з конфіскацією усього належного йому на праві власності майна на користь держави. 

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів