Підтримати нас

Суд виніс вирок жителю Херсона, який працює в окупаційному правоохоронному органі

11 серпня 2024 08:57
241
Поширити:
Фото: ЦЖР

Ужгородський міськрайонний суд визнав винним у колабораціонізмі 43-річного херсонця Олександра Чегодаєва. Йому призначили 12 років позбавлення волі з конфіскацією усього належного йому на праві власності майна на користь держави. 

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Також Чегодяєву заборонили упродовж десяти років працювати на керівних посадах в органах влади, підприємствах і установах незалежно від форми власності.

Суд встановив, що у липні 2022 року чоловік почав працювати молодшим інспектором відділу охорони в окупаційному Управлінні служби виконання покарань Херсонської області з присвоєнням спеціального звання підполковник внутрішньої служби, передають журналісти.

Пізніше засудженого закріпили за незаконно створеною в Херсоні державної установи «Північна виправна колонія №90». До обов’язків Чегодаєва входив контроль за дотриманням режиму ув’язнених.

Зазначається, що факт роботи чоловіка на російських окупантів підтвердили свідки. За їхніми словами, будівлю колонії захопили 1 червня 2022 року, підняли над нею російський прапор і почали набір працівників.

Олександр Чегодаєв – уродженець Білогірська АР Крим. Він закінчив Академію внутрішніх військ МВС України в Харкові. У 1999 році отримав почесну грамоту учасника військового параду, присвяченого восьмій річниці Незалежності України в Києві. Деякий час був начальником служби загальної охорони та режиму миколаївської філії державного підприємства «Адміністрація морських портів України». До 2013 року працював в держустанові «Дар’ївська виправна колонія №10» на Херсонщині й тоді ж його перевели до Північної виправної колонії №90. Однак на момент захоплення останньої. Олександр Чегодаєв там уже не працював, інформують в ЦЖР.

  • Раніше суд визнав вину військового РФ та жителя Олешок Херсонської області, який співпрацював з окупаційними правоохоронними органами. Вони причетні до катування людей під час окупації території Херсонської області.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів