Підтримати нас

Суд визнав вину військового РФ та окупаційного правоохоронця: катували людей на Херсонщині 

08 серпня 2024 20:22
275
Поширити:
Фото: поліція Херсонської області

Суд визнав вину військового РФ та жителя Олешок Херсонської області, який співпрацював з окупаційними правоохоронними органами. Вони причетні до катування людей під час окупації території Херсонської області.

Про це повідомляє поліція Херсонської області.

За даними слідства, у червні 2022 року чоловіки незаконно затримали жителя Херсона. 

“Вони одягли чоловікові на голову мішок та привезли до катівні. Незаконно ув’язненого утримували в непристосованій до тривалого перебування людей камері. Його тримали в антисанітарних умовах, не давали їжі та води, били, погрожували вбивством та схиляли до співпраці з окупаційною владою”, – йдеться в дописі поліціянтів.

Їм заочно повідомляли про підозру за частиною 2 статтею 28 та частиною 1 статтею 438 КК України.

Наразі судовий розгляд справи завершений. Їх визнали винними та винесли вирок  12 років ув'язнення. 

  • Військові РФ Міхаїл Сєльков і Алєксєй Атмєнєєв отримали підозру в жорстокому поводженні з цивільним населенням. Вони влітку 2022 року викрали, незаконно утримували й катували в Херсоні 48-річного чоловіка.
  • Слідчі Головного управління Нацполіції в Херсонській області заочно повідомили про підозру в порушенні законів і звичаїв війни двом російським військовослужбовцям.
  • У Національній поліції зазначили, що станом на 8 серпня на деокупованій території Херсонської області виявили 23 місця незаконного ув'язнення та катування людей.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів