Підтримати нас

Військовим РФ, які викрали та катували жителя Херсона, повідомили підозру

11 липня 2024 19:31
344
Поширити:
Міхаїл Сєльков (зліва) і Алєксєй Атмєнєєв (зправа). Фото: ЦЖР

Військові РФ Міхаїл Сєльков і Алєксєй Атмєнєєв отримали підозру в жорстокому поводженні з цивільним населенням. Вони влітку 2022 року викрали, незаконно утримували і катували в Херсоні 48-річного чоловіка.

Про це з посиланням на тексти підозр повідомляє Центр журналістських розслідувань.

За даними слідства, 8 червня 2022 року близько 15:00 з житлового будинку в Херсоні на вулиці Ватутіна російські військові викрали 48-річного цивільного чоловіка.

Вони били його ногами, кулаками й дулом автоматичної зброї по тулубу, руках та ногах, грудній клітині, голові й нирках. Згодом незаконно затриманого чоловіка перевезли до захопленого приміщення главку Нацполіції в Херсонській області на вулиці Лютеранській, 4, де також побили на допиті.

7 липня 2022 року чоловіка змусили знятись у сфабрикованому відео, в якому він нібито визнавав свою провину.

“Утримували чоловіка у виснажливих антисанітарних умовах, годували та давали питну воду лише один раз на день, не надавали жодних засобів гігієни, обмежували у відвідуванні вбиральні”, – пише ЦЖР.

21 липня 2022 року чоловіка вивезли з Херсона до іншого місця несвободи на території окупованої Донецької області.

Як зазначається у матеріалах справи, у полоненого виявили посттравматичний деформуючий остеоартроз з дегенерацією зв’язок лівого плечового суглоба, перелом ребра та інші тілесні ушкодження середньої тяжкості. 

Слідчі встановили, що до викрадення причетний 44-річний Алєксєй Атмєнєєв, родом з російського міста Набережні Челни, який наразі проживає у Москві. Його точна посада і військове звання невідомі.

Другим фігурантом справи є 45-річний Міхаїл Сєльков уродженець і житель російського міста Сиктивкар. Він військовослужбовець мобільного загону особливого призначення (ОМОН) управління Росгвардії по республіці Комі Північно-Західного округу військ Національної гвардії РФ. Точна його посада і військове звання теж невідомі.

Чоловікам загрожує від восьми до дванадцяти років позбавлення волі.

  • Раніше стало відомо, що 28 червня 2022 року в Херсоні Атменєєв, Сєльков і ще девʼятеро невстановлених російських солдатів прибули до будинку, де допитували чоловіка про місця зберігання зброї. Також військові РФ побили його. Зокрема, Атмєнєєв завдав чоловіку щонайменше 20 ударів кулаками в область грудей, голови та нирок. Сєльков автоматом ударив чоловіка в груди. Після цього його вивезли в одну з камер захопленого приміщення ГУНП.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів