Підтримати нас

У Херсоні катували чоловіка: оголосили підозри двом військовим РФ

09 липня 2024 16:48
294
Поширити:
катівня в Херсоні
Фото Олександра Корнякова, "Вгору"

Слідчі Головного управління Нацполіції в Херсонській області заочно повідомили про підозру в порушенні законів і звичаїв війни двом російським військовослужбовцям.

Про це йдеться в текстах підозр 43-річному Михайлу Селькову та 44-річному Олексію Атменєєву.

Під час окупації Херсона підозрювані влаштували катівню у захопленому приміщенні Головного управління нацполіції у Херсонській області.

28 червня 2022 року в Херсоні Атменєєв, Сєльков і ще девʼятеро невстановлених російських солдатів прибули до будинку, де допитували чоловіка про місця зберігання зброї. Також військові РФ побили його. Зокрема, Атмєнєєв завдав чоловіку щонайменше 20 ударів кулаками в область грудей, голови та нирок. Сєльков автоматом ударив чоловіка в груди. Після цього його вивезли в одну з камер захопленого приміщення ГУНП.

7 липня 2022 року близько 10:00 чоловіка змусили дати інтервʼю російським ЗМІ й визнати свою провину в діях, які він не вчиняв. 21 липня цього ж року потерпілого без складання та надання будь-яких документів щодо підстав затримання перемістили до іншої в'язниці на окупованій території Донецької області. 

Михайло Сельков військовослужбовець мобільного загону особливого призначення (ОМОН) Управління росгвардії по республіці Комі Північного-Західного округу військ нацгвардії РФ. Посада і військове звання Олексія Атменєєва невстановлені.

  • На початку повномасштабного вторгнення військових РФ на територію України створили катівню в Генічеську в приміщенні училища № 17. Також у Новій Каховці – на базі 14-го училища в підвалі.
  • У Національній поліції зазначили, що станом на 8 липня на деокупованій території Херсонської області виявили 20 місць незаконного ув'язнення та катування людей. 
  • Журналісти “Слідство.Інфо” ідентифікували військових РФ, які били, погрожували зброєю, катували, приєднували електрострум до статевих органів, намагалися зґвалтувати та ґвалтували чоловіків в ізоляторі тимчасового тримання в Херсоні влітку 2022 року. Герой фільму “Він Теж” Олег впізнав російських військових, які катували його. Це Рінат Джиганов і Роман Попов.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів