Підтримати нас

Журналісти ідентифікували військових РФ, які катували чоловіків у Херсоні

Автор статті
10 квітня 2024 15:35
335
Поширити:
Рінат Джиганов. Фото : Слідство.Інфо

Журналісти “Слідство.Інфо” ідентифікували військових РФ, які били, погрожували зброєю, катували, приєднували електрострум до статевих органів, намагались зґвалтувати та ґвалтували чоловіків в ізоляторі тимчасового тримання в Херсоні влітку 2022 року.

Герой фільму “Він Теж” Олег впізнав російських військових, які катували його. Це Рінат Джиганов і Роман Попов.

Рінат Джиганов – розвідник 606-го Центру спеціального призначення військ Національної гвардії, військова частина 6775. Ця військова частина дислокується у місті Грозний, що в Чеченській республіці. Разом із дружиною та дітьми він проживає в Ставрополі.

“Вони покликали в кімнату ще одного свого терориста, якого вони називали «Ізвращениць». Він залетів в кімнату. Ну, такий дуже ексцентричний, дуже грубий”, – згадував Олег про Ріната Джиганова.

Окрім цього, Джиганов, разом з іншими російськими військовими, у березні-квітні 2022 року розганяв проукраїнські мітинги в Херсоні. Вони використовували вогнепальну зброю, гумові кийки, світло-шумові та димові гранати, сльозогінний газ, розповідає журналістка. 

Підозру про катування та причетність до зґвалтування українського чоловіка Рінат поки не отримав. Однак у липні 2023 року Служба безпеки України повідомила Джиганову підозру про жорстоке поводження з цивільним населенням. 

У лютому 2024 року Національна поліція України заочно повідомила про підозру стрільцю роти 143 полку оперативного призначення федеральної служби військ національної гвардії РФ Роману Попову за те, що він катував херсонця. Також він застосовував фізичне та сексуальне насилля над херсонцем. У березні прокурори скерували до суду обвинувальний акт. 

  • 29 березня в Херсоні журналісти “Слідство.Інфо” показали документальний фільм «Він Теж: Історії українських чоловіків, скривджених росіянами». У стрічці йдеться про українців, яких російські військові тримали в катівнях Херсона за активну проукраїнську позицію.  
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ