Підтримати нас

Катівні на окупованій території Херсонської області: де незаконно утримували людей 

08 липня 2024 14:25
312
Поширити:
Фото Олександра Корнякова/ катівня в Херсоні 27 січня 2023 рік

На захоплених землях Херсонської області російські окупанти продовжують незаконно затримувати та катувати людей. Місця деяких катівень вдалось ідентифікувати. 

Про це йдеться на сторінці Кримськотатарського ресурсного центру. 

За даними центру стало відомо про те, що на початку повномасштабного вторгнення військових РФ на територію України російські окупанти створили катівню в Генічеську в приміщенні училища № 17. Також у Новій Каховці на базі 14-го училища в підвалі “облаштували” таке місце ув'язнення. 

У січні 2023 року російські окупанти створили 2 катівні в одному із сіл Скадовського району. Також “облаштували” таке приміщення в будівлі колишнього Горностаївського РВ УМВС України у Херсонській області.

У червні 2023 року місце незаконного ув'язнення з'явилося у Великих Копанях Херсонської області. У квітні 2024 року  у підвалі будинку культури Одрадівки Новотроїцької громади Херсонської області. 

  • У Національній поліції зазначили, що станом на 8 липня на деокупованій території Херсонської області виявили 20 місць незаконного ув'язнення та катування людей. 

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів