Підтримати нас

Журналісти ідентифікували директора санаторію, в якому дітей із Херсона «погрожували відправити на яму»

Vgoru
07 квітня 2023 14:55
927
Поширити:

Крим.Реалії ідентифікували директора євпаторійського санаторію «Здравниця», в якому минулого року російська влада утримувала 17-річну Марію Сенчук та 18-річну Анастасію Митрофанову з Херсона. Про це йдеться на сайті видання.

Дівчат з Херсона Марію Сенчук та Анастасію Митрофанову минулого року окупанти обманом відправили до євпаторійського санаторію «Здравниця». Як стверджують дівчата стверджують, в таборі українських дітей змушували співати гімн росії та вставати під час його виконання, а підліткам із проукраїнською позицією погрожували тортурами, відправленням «на яму», а також «зашити рот чорними нитками» за проукраїнські висловлювання.

“Марія та Анастасія неодноразово просили представників санаторію відправити їх додому до Херсона, який на той момент уже деокупували ЗСУ, але їм відмовляли та насильно утримували там”, - йдеться у статті.

Як встановили Крим.Реалії, санаторій «Здравниця» для дітей та дітей з батьками до російської анексії Криму належав Міністерству охорони здоров'я України. У 2014 році заклад був «націоналізований» російською владою Криму. Тоді його очолив росіянин сергій назрієв. Він переїхав із сім'єю до Криму у 2016 році.

назрієв – уродженець Луганської області, але багато років жив у Росії. У минулому очолював адміністрацію села Абрау-Дюрсо у російському Краснодарському краї.

Крим.Реалії не змогли зв'язатися із Сергієм Назрієвим телефоном, тому направили на його ім'я інформаційний запит. У відповідь отримали рекламний ролик про «Здравницю».

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів