Підтримати нас

Збирають кошти на культурний форум, який об’єднає захід і схід України

09 червня 2016 14:15
225
Поширити:

Організатори культурного форуму «ПогранКульт: ГаліціяКульт» збирають кошти на свій захід, який має об’єднати захід і схід України.

«ПогранКульт: ГаліціяКульт» – третій із серії культурних форумів, що організовує DOFA.FUND. Два попередні форуми «ДонКульт» у Києві 2014 і «ДонКульт» у Львові 2015 було присвячено культурі та мистецтву Донбасу.

“Ми мало знаємо про інші регіони, медійна картинка формує стереотип на кшталт – там живуть «націоналісти», там – «сепаратисти» або «ватники» тощо. І за цих обставин не жаль втратити ту землю, про яку маєш подібну уяву. Зовсім інакше сприймається місце, де є десятки музеїв, звідки родом всесвітньо відомі композитори, письменники, де живуть надзвичайно креативні художники та кінорежисери. Є чим пишатися, а отже – дорожити. Досвід спільної праці та створення культурного продукту митцями з двох протилежних регіонів здатен надовго об’єднати креативними проектами і творчими планами географічні «полюси» країни”, – зазначають організатори.

Форум «ПогранКульт: ГаліціяКульт» відбудеться в Харкові впродовж серпня – жовтня 2016 р. Він відбудеться у два етапи.

У серпні-вересні триватимуть мистецькі резиденції. Протягом 2 – 3 тижнів живописці, графіки, муралісти, кінематографісти, архітектори, мультиплікатори з Галичини та Харківщини будуть творити разом, аби представити результат співтворчості на Форумі.

Основна частина Форуму відбудеться з 4 по 18 жовтня та міститиме виставки, літературні зустрічі, школу перформансу, театральні вистави, кінопокази і зустрічі з режисерами, концерти, лекції та дискусії. Загалом Форум передбачає близько 80 подій.

Важливо, що кожна подія розрахована на активну взаємодію з аудиторією. Обговорення та дискусії – це те, що робить нас не розважальним фестивалем, а саме культурним Форумом.

Метою двотижневої програми жовтневого форуму є:

- Зблизити регіони засобами мистецтва і культури, будуючи творчі мости між Львовом, Івано-Франківськом, Дрогобичем, Тернополем та Харковом;

- Зруйнувати стереотипи і показати всю палітру надбань Галичини;

- Проаналізувати спільні досвіди Західного і Східного регіонів: тему прикордоння, впливи імперій, явище заробітчанства, історичні амбіції;

- Створити спільні мистецькі проекти, які б можна було показати в інших регіонах, заохочуючи творчих людей до міжрегіональної співпраці й об’єднання України культурною мережею.

Усі події будуть безкоштовними для відвідувачів, адже організатори прагнемо бачити і студентів, і пенсіонерів, професійну мистецьку аудиторію та просто харків’ян, які поки ще не уявляють, яка важлива для них Галичина.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ