Підтримати нас

Заступниці окупаційного голови Голої Пристані на Херсонщині збільшили термін ув’язнення. ОНОВЛЕНО

27 червня 2024 12:23
148
Поширити:
Юлія Черемісіна. Фото: пропагандистський канал

Прокурори в апеляції відстояли максимальне покарання для заступниці окупаційного голови Голої Пристані на Херсонщині – жінку засудили до 10 років ув’язнення.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.


За даними слідства, у травні 2022 року жінка обійняла посаду незаконного першого заступника окупаційного голови військово-цивільної адміністрації Голопристанської міської територіальної громади Скадовського району Херсонської області.

На своїй посаді вона звільняла та призначала керівників навчальних закладів, в яких впроваджувала освітні стандарти РФ. Також вона схиляла місцевих жителів до співпраці з окупаційною владою й організовувала культурно-масові заходи на підтримку Росії.

За попереднім вироком суду їй призначили 7 років ув’язнення. Прокурор оскаржив вирок через невідповідність ступеня тяжкості кримінального правопорушення.

За новим вироком жінка отримала 10 років ув’язнення. Також її позбавлено права обіймати посади в органах державної влади, державного управління та місцевого самоврядування строком на 15 років, та з конфіскацією всього особистого майна.

11 вересня 2023 року Міський суд Одеської області заочно визнав першу заступницю голови окупаційної адміністрації Голої Пристані Херсонської області Юлію Черемісіну винною в колабораціонізмі.

  • Заочну підозру в державній зраді отримав 61-річний Бейоглан Гусейнов зі Скадовська Херсонської області, який перейшов працювати до окупаційної поліції й був причетний до викрадень місцевих жителів.
  • Нещодавно суд визнав винним у пособництві державі-агресору окупаційного начальника Комунального виробничого управління “Каховський водоканал”. Його засудили до 11 років ув'язнення.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів