Підтримати нас

Заскочити в «Останній вагон» (фото)

Автор статті
22 травня 2016 07:12
634
Поширити:

«Останній вагон» чи може останній шанс? Учора у Ляльковому театрі херсонці дивились дуже незвичайну виставу.

Ця спектакль не схожий на жодний інший. Особливість вистави це правдиві та реальні розповіді від лиця головних героїв.

Над проектом працювали зірки драмтеатру ім. Івана Франка та члени міжнародної антинаркотичної асоціації при реабілітаційному центрі в Києві. Це історії шістьох молодих людей програми реабілітації, які дозволили наркотикам знищити їх життя, але зуміли затримати свій «останній вагон».

Вони розповіли присутнім маленькі сюжети з ємним змістом про безвихідній і повної жахів життя, від якої пощастило втекти.

Режисер-постановник арт-проекту - актор драмтеатру ім. Франко і заслужений артист України Тарас Жирко, перед початком вистави розповів херсонцям про задум проекту.

- Можливо, серед тих молодих людей, які сьогодні прийшли, є ті, хто вже куштував цю заразу. А можливо в них є такі друзі. І все починається з того що це десь там, це мене не стосується. А я тільки покурю, чи вип'ю енергетик, чи пиво. Сатана дуже вміло працює. Він загортає гріх у привабливу обгортку. Сьогодні, ці молоді люди, які врятувалися хочуть поділитися з вами своєю страшною правдою, розказати свої історії. Хочуть на своєму прикладі показати, що можна усе подолати, стати успішними та отримати якусь нову якість. Ось наприклад, двоє з них цього року вступають до інституту ім. Карпенка-Карого, - розповів Тарас Жирко.

Доречі, один з акторів, Єгор Тищенко, родом з Херсонщини. У залі були присутні його родичі, що разом з ним пройшли через усі труднощі. І цю виставу у Херсоні, режисер вирішив присвятити світлій пам’яті дідуся і бабусі актора. Вони, нажаль, не дожили до цього часу, щоб побачити цю виставу і порадіти за свого внука, що врятувався.

По закінченню вистави більшість херсонців у залі – плакали. Історії цих молодих людей настільки вразили присутніх, що ніхто не зміг стримати емоцій. Можливо, якщо кожен з присутніх розповість хоча б одній людині, про побачене, то цей світ стане хоча б трошечки краще.

${gallery:2c7e9f5a67a6152e346d77f32d06ae86}

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ