Підтримати нас

За пособництво державі-агресору судитимуть трьох лікарів Херсонської інфекційної лікарні

Vgoru
13 липня 2023 09:31
893
Поширити:

Судитимуть трьох працівників Херсонської обласної інфекційної лікарні Сергія Панкратова, Михайла Набатова та Ганну Набатову за фактом пособництва державі-агресору (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 111-2 КК України). Їм загрожує від 10 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура. 

За матеріалами слідства, загарбники намагалися юридично перетворити КНП «Херсонська обласна інфекційна лікарня ім. Г. І. Горбачевського» на «Государственное бюджетное учреждение здравоохранения «Херсонская областная инфекционная больница им. Г. Горбачевского».

Лікар інфекціоніст Сергій Панкратов став керівником окупаційного закладу. Завідувачі відділень Михайло Набатов і Ганна Набатова також пішли на співпрацю з ворогом — вони добровільно написали заяви про влаштування на роботу в окупаційній структурі. 

Панкратов зареєстрував лікарню в органах окупаційної влади, відкрив банківські рахунки в підконтрольних Росії установах. Разом із Набатовими він агітував колег отримувати російські паспорти та сім-картки, поширював російські пропагандистські плакати. 

Читайте нашу історію про те, як працювали Музиківські медики в окупації.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ