Підтримати нас

Правоохоронці затримали окупаційних керівників “Херсонського обласного центру гігієни та епідеміології”

13 травня 2024 13:40
204
Поширити:
Фото: Херсонська обласна прокуратура

Трьом окупаційним керівникам підрозділів “Херсонського обласного центру гігієни та епідеміології” повідомили про підозру в колабораціонізмі та обрали запобіжний захід – тримання під вартою.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.
 
За даними слідства, підозрювані у 2022 році обійняли посади у захопленому “Херсонському обласному центрі контролю та профілактики хвороб”, який окупаційна влада перейменувала на “Херсонський обласний центр гігієни та епідеміології”. 
 
Чоловік став незаконним заступником головного лікаря з адміністративно-господарської частини, його дружина – завідувачем відділу кадрового забезпечення, та ще одна жінка – “керівником структурного підрозділу Білозерського районного відділення Херсонського міськрайонного відділу” цієї ж незаконної організації.  
 
На своїй посаді підозрюваний керував господарською діяльністю закладу, контролював витрати матеріалів та коштів, а також виконання правил внутрішнього трудового розпорядку.
 
Обидві підозрювані керували своїми підрозділами, підбирали персонал, займалися розподілом обов'язків та контролювали своїх підлеглих.

Чоловіка та його дружину затримали у Херсоні, іншу фігурантку справи – в Одесі.

У помешканнях підозрюваних провели обшуки й виявили мобільні телефони, флешки, а також гроші у тому числі й російські рублі.

  • У квітні СБУ затримала 9 людей, які під час окупації правобережжя Херсонщини, допомагали проводити незаконний референдум. Їм оголосили підозри в колабораціонізмі.
  • У Херсоні Служба безпеки України затримали колишнього депутата районної ради та працівницю лікарні. За їхніми наведеннями окупаційні війська завдали ударів по лікарні, церкві та будівлі Національної поліції.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів