Підтримати нас

У Херсоні СБУ затримала ексдепутата та медпрацівницю: коригували вогонь по лікарні, церкві

Автор статті
22 квітня 2024 10:49
316
Поширити:
Фото: СБУ

У Херсоні Служба безпеки України затримали колишнього депутата районної ради та працівницю лікарні. За їхніми наведеннями окупаційні війська завдали ударів по лікарні, церкві та будівлі Національної поліції. 

Про це повідомила Служба безпеки України.

Зазначається, що наразі чоловік перебуває під вартою. У нього вилучили мобільний телефон та записи із доказами розвідувально-підривної діяльності. Підозрюваному загрожує довічне ув’язнення. У відео свої дії він пояснює як: “ностальгія за радянським союзом”.

Жінці оголосили підозру за знімання позицій ЗСУ. Їй загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 5 років. 

Також затримані готувалися до нових повітряних атак на Херсонщину. Для цього вони під виглядом прогулянок обходили вулиці міста й приховано фіксували місця базування Сил оборони України, стверджують правоохоронці.

“Ще одним завданням російської агентури був збір розвідданих про наслідки російських «прильотів» по обласному центру”, – йдеться в повідомленні.

За даними слідства, ексдепутат через месенджер передавав отримані дані знайомому, який під час окупації Херсонської області пішов на співпрацю з ФСБ РФ. Перед звільненням правобережжя він втік до Росії та продовжив співпрацю зі спецслужбами.

Окрім цього, правоохоронці повідомляють, що встановили четвертого учасника російської агентури, який перебуває на окупованій території України.

  • Раніше Служба безпеки України затримала в Херсоні групу інформаторів, які співпрацювали з російськими військовими та готували ракетні удари по підрозділах Служби безпеки та ЗСУ, а також нову серію повітряних атак на Херсон. До складу групи входило четверо працівників місцевих автотранспортних компаній. 
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ