Підтримати нас

Готували ракетні удари по підрозділах СБУ та ЗСУ: у Херсоні затримали групу інформаторів

Вгору
Автор статті
02 квітня 2024 12:52
174
Поширити:
Фото: Служба безпеки України

Служба безпеки України затримала в Херсоні групу інформаторів, які співпрацювали з російськими військовими та готували ракетні удари по підрозділах Служби безпеки та ЗСУ, а також нову серію повітряних атак на Херсон.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

“Під прицілом” ворога були місця тимчасового базування українських захисників. Насамперед окупанти сподівались поцілити по підрозділах СБУ та ЗСУ”, – пишуть у Службі безпеки.
 Зазначається, що до складу групи входило четверо працівників місцевих автотранспортних компаній. Для виконання завдання російських спецслужб кожен із них працював у межах чітко визначеного плану.

“Так, наприклад, двоє фігурантів – водії маршрутних автобусів, під час перевезення пасажирів відстежували переміщення та пункти прибуття військової техніки. Ще двоє – диспетчери автопарків. У вільний від роботи час вони обходили місто, де проводили дорозвідку “потрібних” об’єктів. ”, – йдеться в дописі.

Також зловмисники спілкувались із персоналом АЗС та магазинів, щоб отримати конфіденційну інформацію про “прильоти” та їхні наслідки. Отриману інформацію вони передавали керівництву своєї групи, яке потім звітувало воєнній розвідці РФ (ГРУ).

За даними СБУ комунікацію з російськими військовими група дистанційно підтримувала через “зв’язкового” з лівобережжя Херсонщини. Отриману розвідувальну інформацію мали намір використати для планування нових атак та коригування попередніх ударів по Херсону.

Зазначається, що відповідні служби вже провели заходи для убезпечення особового складу та військової техніки Сил оборони в обласному центрі.

Під час обшуків за адресами проживання інформаторів РФ працівники СБУ виявили кремлівську символіку, шеврони Росгвардії та інші речі.

Їм загрожує до 8 років ув’язнення.

  • Нещодавно Служба безпеки України затримала двох жителів Херсона, чоловіка та жінку, які під час окупації міста працювали в російській катівні.
  • Також СБУ затримала двох жительок Херсонщини, які оформили статус ВПО та намагались уникнути правосуддя за колабораціонізм.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ