Підтримати нас

Охороняли катівню під час окупації Херсона: СБУ затримала чоловіка та жінку

Вгору
Автор статті
25 березня 2024 18:57
445
Поширити:
Фото: СБУ

Служба безпеки України затримала двох жителів Херсона, чоловіка та жінку, які під час окупації міста працювали в російській катівні.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

За даними СБУ, чоловік та жінка обійняли посади незаконних інспекторів охорони російської катівні, яка діяла на базі захопленої виправної колонії Херсона.

Їм видали форму російського зразка, зброю та незаконні посвідчення. До їхніх обов’язків на посадах входила охорона камер, у яких окупаційна влада утримувала учасників українського руху опору.

“За наявною інформацією, у цих камерах окупанти застосовували до потерпілих тортури та намагались “вибити” з них згоду на співпрацю проти України. У катівнях фігуранти допомагали загарбникам контролювати режим утримання ув’язнених українських патріотів”, – розповідають правоохоронці.

Після деокупації Херсона чоловік та жінка переховувались постійно змінюючи адреси проживання.

Їм загрожує до 15 років тюрми з конфіскацією майна.

  • Ужгородський суд 21 березня визнав винним у колабораціонізмі 30-річну Альбіну Беспалову з російського міста Южно-Курильськ, але проживала в Микільському на Херсонщині. Вона працювала в Північній виправній колонії № 90 під час окупації Херсона.
  • Нещодавно СБУ затримала двох жительок Херсонщини, які оформили статус ВПО та намагались уникнути правосуддя за колабораціонізм.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ