Підтримати нас

Європа повертається в «докоронавірусну» епоху

Автор статті
16 лютого 2022 11:58
999
Поширити:

Коронавірус усе ще не збирається полишати європейського простору, щодня виявляють до мільйона хворих. Але попри це, чимало країн Європи та світу все ширше відчиняють двері для гостей.

Ще наприкінці минулого місяця очільник європейського бюро ВООЗ Ханс Клюге сповістив: завдяки  колективному імунітету Європа стоїть на порозі  завершального етапу пандемії. Це сталося після масової вакцинації та внаслідок перенесеної хвороби. 

"Ми чекаємо на період затишшя, перш ніж COVID-19, можливо, повернеться ближче до кінця року, але це не означає, що повернеться пандемія", - зазначив Ханс Клюге. 

Початок скасування коронавірусних обмежень у Євросоюзі поклала Данія. З 1 лютого там відмовилися від носіння масок у велелюдних місцях, уже не вимагають  ковід-сертифікатів  у ресторанах, театрах, кінозалах та  на концертах. Під час усіх масових заходів у Данії не обмежується  кількість учасників. 

Наприкінці минулого місяця обмеження значно спростила і Велика Британія. Там скасували вимогу  носити маски в пасажирському транспорті, в установах, магазинах, під час виставок та інших культурних заходів. Також не перевіряють і ковід-паспортів. 

Прем’єр-міністр Чехії Петро Фіала своєю чергою повідомив, що і в них стали не обов’язковими  більшість обмежень. 

"З огляду на поточний розвиток епідеміологічної ситуації, уряд з 9 лютого скасує обов'язок пред'являти сертифікат вакцинації або лікарську довідку про перенесене захворювання при вході в ресторани, підприємства сфери послуг, а також на культурні та спортивні заходи", - зазначив Петро Фіала. 

З 9 лютого скасовано носіння масок у громадському транспорті в Швеції. До того ж там вивели з дистанційного навчання вищі навчальні заклади. 

"Настає час, коли можна знову "відкривати" Швецію", - заявила прем’єр-міністр Швеції Магдалена Андерссон. 

Тим часом в Україні за добу приріст нових випадків коронавірусу збільшився на понад дві тисячі. Минулої доби заразилися коронавірусом 31 513 людей, а померли - 310. Про це в середу, 16 лютого, повідомляє МОЗ України.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ