Підтримати нас

ЄС виділяє Україні 100 млн євро на відновлення шкіл та 600 млн на нові медзаклади

Vgoru
Автор статті
14 вересня 2022 11:24
554
Поширити:

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн оголосила про виділення 100 мільйонів євро на відновлення зруйнованих шкіл в Україні.

Про це вона заявила у своєму щорічному зверненні «Про становище Союзу» в Європарламенті в середу, 14 вересня, пише «Європейська правда».

«Я оголошую, що ми працюватимемо з вами, щоби підтримати відновлення українських шкіл, тому що майбутнє України починається в школах та дітях. Це на додачу до фінансової допомоги 19 мільярдів євро, наданих ЄС Україні», — сказала фон дер Ляєн.

Водночас австрійські та німецькі банки профінансують будівництво трьох медичних закладів в Україні на загальну суму 600 мільйонів євро. Про це повідомили в пресслужбі Мінекономіки Австрії.

За інформацією, проєкт втілять завдяки Рамковій угоді про економічну співпрацю, яку Київ та Відень уклали на початку вересня. Угода передбачає можливість укладати контракти з австрійськими компаніями, заснованими в Україні. Це дозволить забезпечити будівництво та модернізацію закладів охорони здоров’я, які вкрай необхідні через наслідки війни.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ