Підтримати нас

Яке покарання загрожує за використання георгіївських стрічок

08 травня 2019 11:38
690
Поширити:

В Україні 9 травня відзначають День перемоги над нацизмом. Напередодні цього свята, яке передбачає проведення масових заходів, нагадуємо, що використання радянської та нацистської символіки в Україні є заборонене законом.

Так, за використання георгіївської стрічки діє відповідальність, яка виписана в окремій статті Адміністративного Кодексу. Виготовлення і пропаганда георгіївської стрічки тягне за собою накладення штрафу від 850 до 5100 гривень або адміністративний арешт на строк до 15 діб.

"9 травня часто з'являються люди, які використовують заборонену українським законам символіку. Тому хочемо в котре нагадати про неможливість використання будь-яких символів тоталітарних режимів: комуністичного і нацистського під час проведення масових заходів, які завтра відбудуться на території всієї України", – наголосив радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк.

За словами Шкіряка, правоохоронці будуть реагувати на такі провокативні дії відповідно до чинного законодавства.

Окрім того, згідно з законом, виготовлення та поширення комуністичної, нацистської символіки і пропаганда тоталітарних режимів карається строком від 5 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

До забороненої символіки відносять: герб і прапор СРСР, союзних республік, нацистської Німеччини 1939-1945 років; атрибутику, в якій зображене поєднання серпа та молота, п'ятикутної зірки; прапори та інші символи комуністичної партії; зображення чи написи, присвячені особам, що обіймали керівні посади в вищих органах СРСР тощо.

заборонена символіка георгіївська стрічка тоталітарний режим

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів