Підтримати нас

Як знайти хорошу будівельно-ремонтну бригаду?

30 травня 2016 05:14
853
Поширити:

Вибір робочої бригади завжди варто починати з проведення міні-соцопитування серед знайомих чи родичів, які не так давно займалися питаннями капітального ремонту. Можливо, хтось із них залишить вам контакти хорошою бригади, а також заздалегідь розповість про всі плюси і мінуси роботи неї. Але що робити, якщо порадників не знайшлося?

1. У першу чергу варто переконатися в тому, що робітники, які будуть проводити ремонт у квартирі, мають на це право, а фірма, що надає вам бригаду - всі необхідні ліцензії. Без цього допускати бригаду до закупленим будматеріалів просто не можна, інакше ризикуєте "спостерігати" через півроку після завершення робіт відвалюються від стін шпалери і падаючу у ванній кімнаті італійську плитку, кладка якої велася без дотримання правил і знання технологій. А ось переробляти роботу ніхто не стане, та й відшкодовувати збитки теж.

2. В обов'язковому порядку підписуйте договір на ремонт квартир з робітниками - в іншому випадку ви не зможете пред'явити до них претензій у разі виникнення проблем. У договорі також вказуються гарантійні терміни на надані послуги. Уважно вычитывайте всі пункти договору - це ваш захист на майбутнє, і спокій вже сьогодні.

3. Якщо контролювати процес ведення робіт у вас особисто не виходить, не зайвим буде розпитати сусідів про те, що і як відбувається. Напевно ви знайдете на сходовому майданчику пару-трійку людина, які поскаржаться вам на те, що звук перфоратора їх вже порядком "дістав". Для вас же це є позитивним сигналом - робітники не сидять "склавши руки". А ось відсутність занепокоєнь неодмінно повинно наштовхнути вас на підозри: цілком імовірно, що відставання в термінах ніяк не пов'язано з відсутністю будь-якого інструменту, "який потрібно привезти з іншої частини міста".

4. У пошуках ремонтної бригади набагато більш доцільно звертатися в спеціалізовану фірму. Звичайно, послуги тут обійдеться вам трохи дорожче, однак турбота про власну репутацію в цілому добре позначиться на проведенні робіт у вашій оселі. Тільки шукайте фірму, яка була організована не вчора, має відгуки про свої послуги.

5. Пам'ятайте про те, що жоден ремонт квартир не проводиться спеціалізованими фірмами більше трьох місяців. Якщо ж вам не готові назвати навіть приблизні терміни закінчення робіт, зв'язуватися з такою бригадою не варто.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ