Підтримати нас

Як живе Іванівська громада

Vgoru
Автор статті
19 березня 2022 14:20
925
Поширити:

Селищний голова Іванівської громади на Херсонщини Віктор Дебелий на своїй сторінці у Фейсбук повідомив про стан справ на 19 березня. 

На теперішній час перебоїв з постачанням електроенергії, забезпеченням водою, наявністю інтернета та телебачення не зафіксовано. Протягом останнього тижня було ліквідовано 4 прориви водної магістралі. Також Віктор Дебелий відмітив: “Незважаючи на дефіцит пального, забезпечено збирання та вивезення твердих побутових відходів з приватних домоволодінь, прибудинкових та територій установ та підприємств”. 

У громаді працюють 3 пекарні, 3 млина та 2 маслобійні цехи, які забезпечують продукцією місцеве населення. Постійно завозяться продукти у місцеві магазини. Деякі продукти харчування заготовляють силами жителів. Випадків мародерства не зафіксовано. Лікувальні заклади працюють у штатному режимі, а навчання учнів організовано за дистанційним принципом.  

На території Іванівської громади почали виплачуватися пенсії та виплати. Також вирішили проблему з інсуліном, який доставляється з Херсона. З цього приводу Віктор Дебелий повідомив: “Доставку інсуліну з міста Херсон налагоджено. Зважаючи на наявність блокпостів на дорогах, ОЧІКУЄМО на доставку даних медикаментів. Крім того, складено список найнеобхідніших медичних препаратів для Центру первинної медико-санітарної допомоги, Іванівської селищної лікарні, місцевих аптек та направлено даний список у найвищі інстанції для відповідного реагування в умовах військового стану”. 

У Іванівському територіальному центрі соціального обслуговування населення організовуються комплексні обіди для малозахищених верств населення. Для них також збираються окремо продукти та одяг. 

Але є проблеми з деякими необхідними ресурсами. Тому, у громаді очікують утворення гуманітарного коридору для задоволення потреб мешканців громади щодо скрапленого газу, пально-мастильних матеріалів та, знову ж таки, медичних препаратів найпершої необхідності.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ