Підтримати нас

Як прокуратура захищає конституційні права ув'язнених і засуджених

Vgoru
27 січня 2016 12:34
836
Поширити:

Органами прокуратури м.Херсона постійно вживаються організаційно-практичні заходи, спрямовані на дотримання режиму відбування покарання та ефектиний захист конституційних прав ув'язнених і засуджених, належне матеріально-побутове та медико-санітарне забезпечення кожної особи, які в силу різних обставин опинилися за гратами.

Загалом, у 2015 році у зазначеній сфері прокурорами проведено 83 первірки, внесено 40 документів реагування, за результатами розгляду яких до відповідальності притягнуто 45 службових осіб пенітенціарної служби та органів внутрішіх справ. З штрафних приміщень виправних колоній №№ 61,90 звільнено 10 незаконно утримуваних осіб.

Розпочато 1 кримінальне провадження стосовно посадових осіб Херсонської виправної колонії № 61 УДПтСУ в області за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.367 КК України та 1 кримінальне провадження стосовно посадових осіб Ізолятору тимчасового тримання за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.365 КК України, які за підслідністю передано до слідчого відділу прокуратури Херсонської області.

Окрім того, складено 2 протоколи при вчинення службовими особами ПВК № 90 та Херсонського слідчого ізолятора УДПтС в області корупційних правопорушень, за результатами розгляду яких 2 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності. Стан додержання законів та прав в'язнів, запобігання та протидія катуванням та іншому жорстокому поводженню з ними постійно перебуває на контролі Херсонської місцевої прокуратури.   За інформацією Херсонської місцевої прокуратури.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів