Підтримати нас

Херсонський суд визнав винною в колабораціонізмі бухгалтерку з Білозерки

Автор статті
17 квітня 2024 19:39
265
Поширити:
Фото: Білозерська СВА

Херсонський міський суд 8 квітня визнав винною в колабораціонізмі бухгалтерку з Білозерки на Херсонщині Валентину Соловей. У суді вона визнала свою вину, тому їй пом’якшили вирок. 

Про це повідомляє Медіаплатформа “Вгору” з посиланням на вирок суду. 

У Білозерці Валентина Соловей у вересні 2022 року добровільно стала касиркою-бухгалтеркою в окупаційному «Управлінні праці й соцполітики Білозерського муніципального округу”. У вироку йдеться, що її посада не пов’язана з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій. 

На цій посаді жінка формувала та подавала пропозиції на соціальні виплати, звітувала про використання коштів, нараховувала зарплату працівникам незаконного управління праці, видавала соцзабезпечення від окупаційної влади в рублях.

Бухгалтерка написала заяву, в якій визнала свою винуватість у кримінальному проступку. Тому обвинувальний акт щодо неї розглянули в спрощеному провадженні.

У підсумку Валентину Соловей визнали винною колабораціонізмі та позбавили права працювати в органах держвлади, місцевого самоврядування й займатися діяльністю, пов`язаною з наданням публічних послуг, строком на 10 років без конфіскації майна.

Відомо, що до повномасштабного вторгнення жінка працювала в Білозерському територіальному центрі соціального обслуговування.

  • Станом на 13 квітня 2024 року правоохоронці розпочали 3 тисячі 829 кримінальних проваджень за колабораціонізмом по всій Україні.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ