Підтримати нас

В Миколаєві волонтери відкрили магазин безкоштовного одягу

19 лютого 2016 17:30
222
Поширити:

У Миколаєві волонтери організували унікальний магазин. Небайдужі городяни приносять туди свої непотрібні речі, а ті, хто потребує допомоги - звертаються й безкоштовно отримують майже новий одяг.

Благодійний магазин "Добра шафа" починається з сайту. Тут можна дізнатися, які речі найзатребуваніші в цей момент і залишити заявку про готовність віддати одяг. Після цього приїдуть волонтери і забирають пакунки.

"Я вважаю, це не так багато, ніж ми можемо допомогти людям, які не можуть собі щось купити, щось придбати", - каже волонтер Андрій Риженко.

Дехто приносить речі прямо на склад. Тут все перевіряють і сортують. Головне, щоб одяг був у хорошому стані.

"Пуховик, пальто, светри, спортивні костюми - то, що я вже не буду носити з причин, що - або зросла, або мода змінюється. Але речі хороші і чому вони лежать вдома нікому не потрібні, коли є люди які потребують їх", - каже мешканка Миколаєва Лідія Василькова.

Новина про благодійний магазин швидко розлетілася в соцмережах. Організатори проекту кажуть, що за місяць, протягом якого працює "Добра шафа", у них з'явилася маса клієнтів.

"Не встигаємо вести підрахунок речей, не встигаємо вести підрахунок людей. Але я вам скажу, дуже багато. Тому що кожен день 3-5-7-10 людей привозять пакети, ми постійно їх перебираємо", - розповідає організатор проекту Олена Тріфонова.

Великі партії одягу волонтери розвозять просто до адресатів. Ось ці куртки і сорочки доставили сиротам у пофліцей.

"Якщо нам пропонують щось і це реально для дітей, а не просто якісь речі, які можна викинути, то ми завжди раді прийняти цю допомогу", - каже соціальний педагог Миколаївського профліцею Тетяна Умріхіна.

Найчастіше по допомогу звертаються сироти і безхатченки. Волонтери кажуть: зимового одягу на складі вдосталь, а от літнього - бракує. Тому закликають городян долучатися і поповнювати гардероб "Доброї шафи". 

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів