Підтримати нас

Влада закликає херсонців евакуюватися: ворожі обстріли стають дедалі агресивнішими

Vgoru
26 грудня 2022 10:27
1,145
Поширити:

Російські окупанти продовжують тероризувати мирних жителів області. Найбільше страждають населені пункти, що розташовані біля Дніпра. Через постійні атаки рашистів там практично неможливо забезпечити тепло- та водопостачання. Про це повідомляє Херсонська обласна військова адміністрація.

“Найкращий варіант убезпечити себе – евакуюватися до більш безпечних регіонів. Ми щодня вивозимо людей безплатними автобусами з Херсона до Одеси через Миколаїв, а також, декілька разів на тиждень, із Херсона іншими напрямками: Кривий Ріг, Львів, Дніпро, Київ через Умань, Вінницю”, – йдеться в повідомленні.

Як потрапити на рейс?

Для евакуації автобусом необхідно залишити заявку на “гарячу лінію” Херсонської обласної військової адміністрації:

0800330951 або 091 481 78 45;

Telegram: @khoda_help_bot

Або залишити заявку через Telegram-бот волонтерської організації Helping To Leave: @helpingtoleave_bot

Ті, хто записався на автобус, отримають смс-повідомлення із часом та місцем виїзду. 

З маломобільними людьми звʼязується оператор для уточнення деталей. Таких пасажирів евакуює волонтерська група на відповідному транспорті. 

Ще одна можливість виїхати — щоденний потяг із Херсона до Хмельницького.

Потяг відправляється о 15:27 з Херсонського залізничного вокзалу. Для реєстрації та посадки необхідно приїхати на вокзал заздалегідь – за 2-3 години до відправлення потягу. 

Після прибуття до Хмельницького херсонців  забезпечують житлом. Також вони отримують продовольчий набір й грошову виплату в розмірі 2000 тисячі гривень або 3000 тисячі гривень – для непрацездатних осіб. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ