Підтримати нас

Викрадену картину Антоніна Фоминцева з Херсонського музею знайшли у відео російських пропагандистів

Вгору
Автор статті
03 березня 2024 13:47
402
Поширити:
Антонін Фоминцев (1926 р.н.) - "Дніпровські плавні". 1989. Полотно, олія.

У Центральному музеї Тавриди в окупованому Сімферополі помітили картину художника-аматора з Нової Каховки Антоніна Фоминцева “Дніпровські плавні”. Полотно потрапило у кадр одного з сюжетів російської пропаганди, знятого у вересні 2023 року. 

Про це повідомив Херсонський художній музей.

У дописі йдеться, що картина Фоминцева стала 91-м художнім твором, який незаконно вивезли окупаційні війська з Херсонського художнього музею і зараз перебуває в окупованому Сімферополі.

 

Фахівці музею розповідають, що Антонін Фоминцев – один із найкращих самодіяльних художників Нової Каховки, майстер реалістичного пейзажу. 

Про долю художника через окупацію Нової Каховки російськими військами нічого невідомо, – додають вони. 

  • Раніше повідомляли, що з Херсонського художнього музею армія РФ викрала твір майстрині декоративного розпису на папері Людмили Вітковської “Горе тій чайці…” .
  • Раніше стало відомо, що музейний центр Смітсонівський Інститут у США за допомогою супутникових фотографій допомагав Україні збирати докази воєнних злочинів, скоєних росіянами. Фотографії Херсонського художнього музею під час окупації, зроблені якраз у момент вивезення з нього експонатів.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ