Підтримати нас

Військові РФ викрали з Херсонського художнього музею твір Людмили Вітковської

Вгору
Автор статті
28 лютого 2024 16:15
264
Поширити:

З Херсонського художнього музею армія РФ викрала твір майстрині декоративного розпису на папері Людмили Вітковської “Горе тій чайці…”

Про це повідомляє Херсонський Художній Музей у фейсбуці.

За даними музею, зразок декоративного розпису на папері Вітковської, разом із більш ніж 10 тисячами творів мистецтва, викрали на початку листопада 2022 року з колекції Херсонського обласного художнього музею імені Олексія Шовкуненка. Мародерство відбулося перед втечею російських військ із Херсона.

У дописі йдеться, що Людмила Вітковська закінчила херсонське культурно-освітнє училище і тривалий час працювала на Херсонщині. У своїх роботах вона зображує життя українського села, надихаючись народними піснями та поезією Тараса Шевченка. Вітковська використовує темперні або гуашеві фарби.

  • Після окупації Херсона 2 березня 2022 року росіяни не одразу захопили Херсонський художній музей – це сталося 19 липня. Перед втечею з міста, наприкінці жовтня – на початку листопада 2022 року, окупанти пограбували херсонські музеї, маскуючи свої дії гаслом “збереження культурних цінностей” і називаючи грабунок “евакуацією”.
  • Мародерство в Херсонському художньому музеї за допомогою супутникових фотографій зафіксував Смітсонівський Інститут у США. Украдені експонати вивезли до Криму, у Центральний музей Тавриди.
  • Херсонські музейники збирають докази російського злочину, ідентифіковано 85 творів мистецтва, викрадених окупантами з художнього музею, перебування яких у Криму не викликає сумнівів.
  • Нещодавно в Центральному музеї Тавриди в окупованому Сімферополі помітили полотно українського художника, украдене з Херсонського художнього музею. Полотно потрапило в кадр одного з сюжетів російської пропаганди, знятого в серпні 2023 року.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ