Підтримати нас

Викрадену картину Віктора Полтавця з Херсонського музею знайшли у відео російських пропагандистів

Вгору
Автор статті
18 лютого 2024 11:33
402
Поширити:
Віктор Полтавець (1925-2003) - "Вересень". 1986. Полотно, олія.

У Центральному музеї Тавриди в окупованому Сімферополі помітили полотно українського художника, вкрадене з Херсонського художнього музею. Полотно потрапило у кадр одного з сюжетів російської пропаганди, знятого в серпні 2023 року.

Про це повідомляє Херсонський художній музей.

У повідомленні йдеться, що картина Полтавця “Вересень” стала 88-м твором мистецтва, незаконне перебування якого в Криму офіційно доведено.

Віктор Полтавець працював у галузі історичного живопису та книжкової графіки, викладав, працював у видавництвах “Мистецтво” та “Веселка”. Пізніше його улюбленим жанром стали краєвиди – такі, як викрадений “Вересень”, розповідає Херсонський художній музей.

  • Після окупації Херсона 2 березня 2022 року росіяни не одразу захопили Херсонський художній музей – це сталося 19 липня. Перед втечею з міста, наприкінці жовтня – на початку листопада 2022 року, окупанти пограбували херсонські музеї, маскуючи свої дії гаслом “збереження культурних цінностей” і називаючи грабунок “евакуацією”.
  • Мародерство в Херсонському художньому музеї за допомогою супутникових фотографій зафіксував Смітсонівський Інститут у США. Вкрадені експонати вивезли до Криму, в Центральний музей Тавриди.
  • Херсонські музейники збирають докази російського злочину, ідентифіковано 85 творів мистецтва, викрадених окупантами з художнього музею, перебування яких в Криму не викликає сумнівів.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ