Підтримати нас

Окупанти захопили Херсонський художній музей

Vgoru
Автор статті
20 липня 2022 07:30
654
Поширити:

У вівторок, 19 липня, приблизно об 11.00 до музею прийшла жінка, яка назвалась “новим директором” і представилася Наталією Леонідівною (наразі більше інформації про неї немає). 

Про це повідомила директорка Херсонського обласного художнього музею імені Олексія Шовкуненка Аліна Доценко.

Її супроводжували четверо чоловіків - працівники ФСБ у цивільному та російські поліцейські у масках. Свою діяльність псевдодиректорка розпочала з того, що відкрила фонди, трохи пізніше змінила музейну охорону на окупаційну та повідомила про намір вирушити з обшуком до співробітниці, яка виконує обов’язки головного зберігача (ця співробітниця на той момент перебувала в музеї).

Окупацію Херсонський художній музей зустрів у стані проведення ремонтно-реставраційних робіт. Майже 5 місяців колектив перебував в страху за долю будівлі та колекції й сподівався, що нерепрезентативний ремонтний стан пам’ятника архітектури та відсутність у залах експонатів не привернуть уваги представників “руського міру” та їхніх місцевих посіпак-колаборантів. І хоча окупанти  вже проявляли  цікавість до музею, замаху на власність української держави, якою є колекція, досі не було. Тепер твори мистецтва, захоплені окупантами разом із музейною будівлею, перебувають під загрозою.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ