Підтримати нас

Військовослужбовець Росгвардії отримав підозру: причетний до катування жителів Херсонщини

02 червня 2024 09:06
247
Поширити:
Фото Олександра Корнякова, "Вгору"

Головне управління Національної поліції повідомило про підозру в жорстокому поводженні з людьми 40-річному військовослужбовцю 143 полку оперативного призначення РФ Володимиру Полуектову. 

Про це йдеться у тексті підозри, що опублікована на сайті Офісу Генерального прокурора.

За даними слідства, у період з квітня по червень 2022 року чоловік брав участь у незаконному затриманні жителів Херсона в захопленому ізоляторі тимчасового тримання № 1. 

Також він причетний до катувань незаконно затриманих жителів.

“Утримували потерпілих у виснажливих для людського організму антисанітарних умовах. Ув'язненим надавали їжу в обмеженій кількості, що викликало страждання від голоду”, – йдеться у підозрі. 

Також Полуектов віддавав накази щодо жорстокого поводження над людьми, яких незаконно утримували в захопленому ізоляторі, зазначають правоохоронці. 

Йому загрожує ув'язнення від 8 до 12 років. 

  • Національна поліція повідомила про ще одну підозру 28-річному співробітнику ФСБ РФ Яну Заневському. Він під час окупації Білозерки Херсонської області 2022 року незаконно утримував та катував двох людей у захопленому приміщенні Білозерського районного суду.
  • Слідчі поліції скерували до суду обвинувальний акт щодо 20-річного військового 50-ї окремої бригади оперативного призначення федеральної служби військ національної гвардії РФ. Під час окупації Херсона він охороняв катівню, яку окупаційна влада створила в будівлі захопленого ізолятора тимчасового тримання.

Підтримайте роботу редакції.  Долучайтеся до спільноти "Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів