Підтримати нас

До суду скерували справу військового РФ, який у Херсоні катував людей

Автор статті
23 квітня 2024 18:45
419
Поширити:
Фото зі сторінки поліції

Слідчі поліції скерували до суду обвинувальний акт щодо 20-річного військового 50-ї окремої бригади оперативного призначення федеральної служби військ національної гвардії РФ. Йому загрожує довічне позбавлення волі.

Про це повідомили на сторінці поліції Херсонської області.

Слідство встановило, що під час окупації Херсона він охороняв катівню, яку окупаційна влада створила в будівлі захопленого ізолятора тимчасового тримання. Також чоловік незаконно ув'язнював і катував місцевих жителів. 

Зазначається, що правоохоронці встановили чотирьох цивільних херсонців, яких тримали в катівні в антисанітарних умовах. Чоловіків обмежували в їжі та воді.

Військовий охороняв камери та водив людей на допити, застосовуючи до них психологічне та фізичне насильство. Російські військові катували незаконно затриманих херсонців і звинувачували їх у співпраці зі ЗСУ. Також вони вимагали розповідати про місцеперебування тероборонівців, проукраїнськи налаштованих людей, йдеться в повідомленні. 

Окрім цього, у ніч на 18 червня 2022 року підозрюваний з іншими російськими військовими в катівні вбили 42-річного чоловіка, стверджують правоохоронці.

  • Журналісти “Слідство.Інфо” ідентифікували військових РФ, які били, погрожували зброєю, катували, приєднували електрострум до статевих органів, намагались зґвалтувати та ґвалтували чоловіків в ізоляторі тимчасового тримання в Херсоні влітку 2022 року. Герой фільму “Він Теж” Олег впізнав російських військових, які катували його. Це Рінат Джиганов і Роман Попов.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ