Підтримати нас

Відтепер у разі проблем зі зв'язком можна переключатися на інших операторів

Vgoru
Автор статті
07 березня 2022 13:17
915
Поширити:

В Україні запущено тестування національного роумінгу. Це означає, що у разі відсутності мережі, до якої підключений абонент, можна переключатися на мережі інших операторів.

Таке нововведення запроваджують оператори Vodafone, Київстар, lifecell разом з Міністерством цифрової трансформації України, Державною службою спеціального зв'язку та захисту інформації України та Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв’язку.

Щоб перейти на іншу мережу необхідно дотримуватись покрокової інструкції:

  1. Відключити автовибір мережі
    на Android: Налаштування – Мобільна мережа (чи Підключення) – Оператор
    на iOS: Параметри – Стільникові дані – Вибір мережі
  2. Знайти й вибрати доступну мережу: Vodafone UA, UA-KYIVSTAR чи LIFECELL
    Якщо зареєструватися не вдалось, спробувати ще раз або вибрати іншу мережу
  3. Перевірити можливість вихідного дзвінка, SMS

Після підключення до іншого оператора обов'язково раз на день потрібно спробувати повернутись до власної мережі. Це можна зробити вручну та увімкнувши автовибір мережі.

Тарифікація зберігається відповідно до діючого тарифного плану кожного абонента.

Якість деяких послуг може бути не дуже доброю, оскільки підключення національного роумінгу передбачає значне навантаження на мережі операторів.

Звертаємо увагу на те, що відтак це може впливати на якість роботи деяких послуг. Просимо вибачення за можливі незручності.

Першочергово національний роумінг буде підключений у зоні бойових дій. Зокрема у Харківській, Херсонській, Сумській, Полтавській, Дніпропетровській, Запорізькій, Донецькій, Луганській, Кіровоградській, Миколаївській областях. Після цього - у Чернігівській, Житомирській, Черкаській та Вінницькій областях і згодом по всій території України.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ