Підтримати нас

Віддали під суд за “образу Росії”: жительку Нової Каховки затримали в окупованому Криму

16 травня 2024 09:56
536
Поширити:

В окупованому Криму незаконна влада затримала жительку Нової Каховки Херсонської області Вікторію Бакалець. У фейсбуці жінки представники окупаційної влади знайшли заклики не йти на незаконний референдум у вересні 2022 року та звинувачення РФ у воєнних злочинах.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на окупаційні пабліки.

Представники окупаційної влади написали, що справу Вікторії подали до суду “за страждання за Україною”. Суд визнав її винною в “образі Росії” і оштрафував на 40 тисяч російських рублів.

Вікторію Бакалець примусили записати відео з вибаченнями, у якому вона каже, що нібито усвідомила свою помилку.

У своїх публікаціях про Вікторію незаконна влада акцентувала на тому, що жінка отримала від них російський паспорт і соціальні виплати.

“Однак вони “забули” додати, що давно вимагають від усіх без винятку жителів тимчасово окупованих українських територій отримувати російські документи й так звані соціальні виплати”, - додає ЦЖР.
  • Також жителі окупованої Херсонщини не можуть отримати доступ до медичних послуг без обов’язкового медичного страхування, для оформлення якого необхідний паспорт громадянина РФ.
  • Раніше повідомлялось, що іноземні громадяни чи жителі без громадянства, які не мають російського паспорта, за указом президента РФ можуть перебувати на окупованих територіях до 1 липня 2024 року. Жителі, які до зазначеної дати не отримали російського паспорта, ймовірно підлягають депортації або затриманню.
  • У квітні на лівобережжі Херсонщини окупаційні силовики затримали 66-річного жителя села Новоолексіївка Генічеського району та оголосили йому підозру в участі у “кримськотатарському добровольчому батальйоні імені Номана Челебіджихана”.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів