Підтримати нас

Британська розвідка повідомила, що жителів без російського паспорта на окупованих територіях депортуватимуть

Вгору
Автор статті
12 березня 2024 10:11
406
Поширити:
Фото: Радіо Свобода

Іноземні громадяни чи жителі без громадянства, які не мають російського паспорта, за указом президента РФ можуть перебувати на окупованих територіях до 1 липня 2024 року. Жителі, які до зазначеної дати не отримали російського паспорта, ймовірно підлягають депортації або затриманню. 

Про це йдеться у звіті Британської розвідки.
 

“Нещодавній виступ заступника Ради національної безпеки РФ Дмитра Мєдвєдєва свідчить про те, що окремих людей можуть депортувати у віддалені (ред. регіони) Росії”, – додає розвідка. 
 За даними Міністерства внутрішніх справ Росії, на окупованих територіях проживає 2 мільйони 8 тисяч жителів, які мають російський паспорт та можуть отримати соціальні та медичні послуги. 
  • У квітні 2023 року президент РФ видав указ, у якому іноземні громадяни чи особи без громадянства мають право перебувати на окупованих територіях до 1 липня 2024 року. 
  • За даними ЦНС, незаконна влада продовжить етнічні чистки населення на окупованих територіях України після виборів президента РФ. Також місцевих жителів підлягають депортації на територію РФ, щоб змінити етнічний код українських територій. 
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ