Підтримати нас

Окупаційні правоохоронці затримали жителя Новоолексіївки на Херсонщині

Автор статті
17 квітня 2024 20:23
222
Поширити:
Фото: Укрінформ

На лівобережжі Херсонщини окупаційні силовики затримали 66-річного жителя села Новоолексіївка Генічеського району та оголосили йому підозру в «кримськотатарському добровольчому батальйоні імені Номана Челебіджихана».

Про це повідомляє незаконно сформоване відомство.

Зазначається, що чоловіка звинувачують в тому, що він «брав активну участь у діяльності батальйону, здійснюючи обов’язки, пов’язані з доставкою учасників формування та продуктів харчування на місце дислокації, а також агітував за відчуження Криму від Росії насильницьким шляхом». 

  • Жителів Генічеська Херсонської області Халіла Куртаметова, його сина Аппаза та брата Рідвана викрали та утримують представники окупаційної влади. Халіла Куртаметова звинуватили в участі в батальйоні імені Номана Челебіджихана, хоча прямих доказів в окупаційної влади не було.
  • За даними Кримської правозахисної групи, на кінець вересня 2023 року за звинуваченням в участі в батальйоні імені Н. Челебіджихана були позбавлені волі щонайменше 24 людини, включно з громадянами України, викраденими російськими військовими на півдні України після повномасштабного вторгнення Росії на українські землі 24 лютого 2022 року.
  • Також правозахисна група пише, що переслідування людей, які не є злочинцями з позиції українського законодавства, – це порушення ст. 7 Європейської конвенції з прав людини (покарання лише на підставі закону), оскільки за міжнародним гуманітарним правом РФ не має права застосовувати своє кримінальне законодавство на окупованих територіях.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ