Підтримати нас

Трьох кримських татар із Генічеська викрала та утримує окупаційна влада

Вгору
Автор статті
13 березня 2024 12:19
311
Поширити:
Фото: Кримськотатарський Ресурсний Центр

Жителів Генічеська Херсонської області Халіла Куртаметова, його сина Аппаза та брата Рідвана викрали та утримують представники окупаційної влади.

Про це повідомив Кримськотатарський Ресурсний Центр.

За даними центру, першим затримали Аппаза Куртаметова в жовтні 2022 року. Хлопця заарештував незаконний суд окупованого Криму, нібито за підозрою у фінансуванні терористичної організації. Проте, за матеріалами слідства, Аппаз просто позичив другу гроші. У 2023 році хлопця засудили до 7 років ув’язнення.

Згодом окупаційна влада викрала двох жителів Генічеська Херсонської області  батька Аппаза 57-річного Халіла Куртаметова та його брата Рідвана.

У лютому 2022 року Халіл Куртаметов повернувся додому. Але його повторно викрали 1 листопада 2023 року, йдеться в дописі.

Халіла Куртаметова звинуватили в участі в батальйоні імені Номана Челебіджихана, хоча прямих доказів в окупаційної влади не було. Наразі він утримується в російському місті Новотроїцьк Оренбурзької області.

  • У листопаді 2023 року в окупованому селищі Горностаївка Херсонської області відбулися масові затримання чоловіків. Затримали щонайменше 7 мирних громадян – двох молодиків відпустили через кілька днів, один помер після допиту, а щонайменше троє безслідно зникли.
  • Убитого чоловіка серед затриманих звали Руслан Руснак. Центр журналістських розслідувань раніше повідомляв, що 20 листопада 2023 року військові РФ незаконно позбавили його волі, а за тиждень рідні дізналися, що його вбили.
  • А в селі Малі Копані на Херсонщині військові РФ незаконно забрали з дому та вбили подружжя Валерія та Анастасію Саксаганських. Це сталося 15 вересня 2023 року. У подружжя залишилася дворічна донька.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ