Підтримати нас

Понад 3 місяці російські силовики утримують трьох мирних жителів окупованої Горностаївки – російське ЗМІ

Вгору
Автор статті
12 лютого 2024 17:06
455
Поширити:
Фото: ASTRA. Денис Шум (зліва); Руслан Руснак (справа).

У листопаді 2023 року в окупованому селищі Горностаївка Херсонської області відбулися масові затримання чоловіків. Затримали щонайменше 7 мирних громадян – двох молодиків відпустили через кілька днів, один помер після допиту, а щонайменше троє безслідно зникли.

Про це повідомляє російське видання Астра.

За даними російського видання чоловіків затримали 20 листопада після атаки українських безпілотників на будівлю окупаційного “МВС” у Горностаївці 13 листопада, за підозрою в передачі інформації про розташування будівлі ЗСУ.

Серед затриманих, які зникли безвісти, – брати-близнюки Іван і Антон Штепа та 23-річний Денис Шум. Усіх трьох затримали поліціянти місцевого окупаційного відділу поліції у військовій формі та невідомі в цивільному одязі на очах родичів без пояснення причин, повідомляють джерела Астри.

Вже понад три місяці про долю викрадених чоловіків нічого невідомо. Їхні родичі та адвокати робили офіційні запити до російського Міністерства внутрішніх справ та Слідчого комітету.

Наразі немає жодної офіційної інформації про затримання, його причини та місце перебування чоловіків, пише російське видання.

  • Убитого чоловіка серед затриманих звали Руслан Руснак. Центр журналістських розслідувань раніше повідомляв, що 20 листопада 2023 року військові РФ незаконно позбавили його волі, а за тиждень рідні дізналися, що його вбили.
  • У селі Ольгине Каховського району російські військові вбили жінку, яка відстоювала своє майно, аби його не викрали росіяни. 
  • А в селі Малі Копані на Херсонщині військові РФ незаконно забрали з дому та вбили подружжя Валерія та Анастасію Саксаганських. Це сталося 15 вересня 2023 року. У подружжя залишилася дворічна донька.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ