Підтримати нас

На Херсонщині російські окупанти закатували до смерті 28-річного мешканця Горностаївки Руслана Руснака

Vgoru
Автор статті
29 листопада 2023 13:36
1,039
Поширити:

В окупованій Горностаївці Каховського району Херсонщини російські окупанти закатували 28-річного Руслана Руснака. 20 листопада військові РФ незаконно позбавили його волі, а за тиждень рідні дізналися, що його вбили. 

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

У російських джерелах повідомлялося, що російські військові підозрювали чоловіка в тому, що він нібито передав ЗСУ загальновідому інформацію про місце розташування захопленого відділення МВС у Горностаївці.

За словами друзів і рідних Руслана Руснака, російські військові декілька разів незаконно позбавляли його волі. Востаннє його викрали 20 листопада.

“Скоріш за все, його росіянам здали місцеві мешканці, бо Руслан – колишній український військовий. Російські військові увірвалися до будинку його рідних і примусили показати, де проживає Руслан. Наступного дня після викрадення в російських пабліках повідомили про його смерть від тортур у російській катівні в Горностаївці”, – на умовах анонімності ЦЖР розповіли знайомі з загиблим.

Зазначається, що 28 листопада вдалося дізнатися, що Руслана Руснака військові РФ дійсно закатували до смерті.

Цю інформацію підтвердила його сестра Олена Ляхно.

«Сподіваюся, що Бог покарає їх за тебе. Ніде їм не буде спокою. Тобі тільки 4 листопада виповнилося 28 років, а вже тебе немає з нами. Хочу запам’ятати тебе таким, усміхненим. Ти назавжди залишишся в наших серцях. Любимо тебе. Легких тобі хмаринок, братику!» – написала на своїй сторінці у фейсбуці Олена Ляхно.

Раніше у Центрі нацспротиву повідомляли, що в селі Ольгине Каховського району росіяни вбили жінку, яка відстоювала своє майно, аби його не викрали росіяни. 

У селі Малі Копані на Херсонщині військові РФ незаконно забрали з дому та вбили подружжя Валерія та Анастасію Саксаганських. Це сталося 15 вересня. У подружжя залишилася дворічна донька.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ