Підтримати нас

Важкопоранені бійці АТО стрибатимуть з парашутом

26 липня 2016 11:15
243
Поширити:

Війна забрала їх здоров’я, та не зломила силу духу.

Бійці, які отримали важкі поранення в АТО, стрибатимуть з парашутом. Висота – 4 тисячі метрів. «Так, ми можемо» вирішили 12 сміливих хлопців. Всі вони підкорюватимуть небо вперше. Таку патріотичну акцію організувала Дніпропетровська ОДА. Про це повідомив голова облдержадміністрації Валентин Резніченко, пише сайт Дніпропетровської ОДА.

Ідею стрибнути з парашутом запропонували самі військові. В ОДА задум підтримали й взялися впроваджувати в життя патріотичну акцію «Так! Ми можемо: стрибок миру».
«Планується, що висоту підкорюватимуть 12 хлопців. Всі вони отримали на війні важкі поранення – від травми ока до ампутації кінцівок. Проте бійці не потребують жалості, вони власним прикладом доводять: життя продовжується. Коли їм запропонували стрибнути з парашутом, вони відповіли: «Так, ми можемо!». Наші герої гідні захоплення. Це вони ще раз доведуть 31 липня, коли підкорять небо», - зазначив очільник області Валентин Резніченко.

Стрибатимуть бійці на аеродромі Майське. Герої підкорять висоту в 4 тисячі метрів. Задля безпеки військових стрибок вони виконуватимуть в тандемі з досвідченими інструкторами. Наймолодшому атошнику - 20 років, найстаршому – 49. Сміливці матимуть справу з парашутом вперше в житті.

«Мені подзвонив мій товариш, запросив стрибнути з парашутом. Я одразу погодився, – розповів боєць 40-го батальону Ігор Павлов. – Висоти боюсь, але буду стрибати. Це хвилююче і приємно одночасно».

Нині всі 12 бійців проходять медобстеження. Лікарі визначать, чи не нашкодить здоров’ю військових стрибок з парашутом. В акції візьмуть участь ті, в кого не виявлять протипоказань.

«Про стрибок з парашутом мріяв давно, ще коли дивився різні фільми. З’явилася можливість – одразу погодився, - поділився військовий Володимир Миронець. - Зараз проходжу медкомісію. Якщо чесно, думав пройдемо тут пару лікарів і все, але тут серйозний підхід – терапевт, кардіолог, психолог, психіатр, невропатолог, лор, окуліст».

Патріотична акція «Так! Ми можемо: стрибок миру» відбудеться 31 липня на аеродромі Майське.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ