Підтримати нас

Валюта на пошті і заборона рублів: в Україні вступить у дію новий закон

22 грудня 2018 05:00
518
Поширити:

В Україні з лютого 2019 року частина українців зможе отримувати зарплати в доларах, у поштових відділеннях продаватимуть валюту, а деякі рублі заборонять.

Відповідні нововведення передбачені законом "Про валюту", пише Обозреватель. Нові правила дозволять отримувати, наприклад, у доларах або євро, гроші на відрядження на роботі. "Юридичні особи мають право використовувати валютні кошти на оплату витрат на обслуговування відрядження за кордон їхніх працівників, а також для забезпечення експлуатаційних потреб власних транспортних засобів під час їхнього перебування за межами України", — йдеться у документі.

Заробітні плати в доларах в Україні дозволили виплачувати в офіційних представництвах іноземних держав і тільки іноземцям. Також офіційно у валюті зможуть заробляти, наприклад, моряки.

Торгувати валютою за новим законом зможуть поштові відділення, ломбарди, кредитні спілки. Тобто купити долари можна буде не тільки в обміннику або в банку, але і на пошті. Це дозволить продавати і купувати долари в населених пунктах, де немає відділень банків і обмінників, але є пошта.

Ще одна важлива норма — використовувати монети і купюри із зображенням анексованого Росією Криму в Україні заборонять. "Банкноти та монети Центрального банку Російської Федерації із картами, символами, будівлями, розташованими на окупованих Російською Федерацією адміністративно-територіальних одиницях України", — зазначено у документі. Йдеться у тому числі про купюри номіналом 100 рублів.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ