Підтримати нас

В окупованих Олешках на Херсонщині військові РФ ходять у цивільному одязі

11 серпня 2024 12:53
335
Поширити:
зруйнований Антонівський міст
Зруйнований Антонівський міст, який з'єднував Херсонську та Олешківську громади. Фото Олександра Корнякова/Вгору

В окупованих Олешках на лівобережжі Херсонщини російські військові ходять в цивільному одязі замість форми. Також пересуваються на машинах з українськими номерами.

Про це “Вгору” повідомив заступник директора Центру близькосхідних досліджень Сергій Данилов.

Також він розповів, що в місті незаконні органи влади присутні фрагментарно. Лише декілька днів на тиждень і не весь день.

За інформацією руху “Анти Z”, в Олешки завезли підрозділи Росгвардії. 

“Їхня присутність викликає занепокоєння серед місцевих жителів, оскільки це пов'язано з посиленням контррозвідувальних заходів та цілеспрямованим моральним і фізичним тиском на населення”, – додають активісти.

Зазначається, що фіксують численні обшуки та перевірки людей. Також росгвардійці патрулюють вулиці. Таким чином, посилюючи контролю. 

  • Населені пункти Олешківської громади окупували російські війська у перший день повномасштабного вторгнення Росії на територію України.
  • Через підрив російськими окупантами Каховської ГЕС 6 червня 2023 року затопило й Олешки. Відомо було про 9 загиблих. Крім того, російська армія перешкоджала евакуації жителів і не припиняла обстрілювати місто. 
  • Начальниця Олешківської МВА Тетяна Гасаненко розповідала, що російські окупанти мінують всю інфраструктуру. У громаді найбільших пошкоджень та руйнувань зазнали населені пункти, які розташовані безпосередньо на лінії зіткнення. Чим ближче до води розташований населений пункт, тим критичніша ситуація.
  • За інформацією законної влади, в окупованій Олешківській громаді на лівобережжі Херсонщини залишилося близько 6 тисяч людей. До повномасштабного вторгнення в ній проживало понад 40 тисяч.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів