Підтримати нас

В Офісі Президента розглянуть петицію про обладнання дитсадків системами відеоспостереження

Автор статті
21 жовтня 2021 05:30
792
Поширити:

Зовсім недавно ми розповідали читачам про те, що за минулі п'ять років в Україні всього лише 0,3% електронних петицій громадян отримали необхідну кількість голосів і були розглянуті в установленому порядку. А саме - таких "вдалих" петицій виявилося лише вісім.

І ось днями стало відомо, що до цих електронним документам "приєдналася" ще одна петиція.

Як повідомляється на сайті Офісу Президента, петиція присвячена необхідності обладнання в українських дитячих садках систем відеоспостереження.

Авторка петиції, Аліна Ханумак, пропонує розробити відповідний законопроєкт, який має розглянути Верховна Рада. На її думку, камери повинні бути встановлені в навчальних класах, коридорах, їдальнях, на ігрових майданчиках. Також персонал дошкільних установ і батьки повинні мати можливість вести спостереження онлайн.

“Встановити факт жорстокого поводження з дитиною, виходячи з об’єктивних обставин, майже неможливо, а тому винні особи залишаються непокараними та продовжують вчиняти протиправні дії, або ж навпаки - засуджуються невинні особи. Під час звернення до уповноважених органів у разі жорстокого поводження з дитиною в більшості випадків такі органи залишаються безсилими за відсутності відповідних доказів або ж просто не вчиняють жодних дій”, - наводить Аліна Ханумак один з аргументів для своєї пропозиції.

Петиція вже отримала понад 25 тисяч голосів, необхідних для її розгляду. До цієї процедури залишилося 57 днів. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ