Підтримати нас

За 5 років було розглянуто лише 0,3% електронних петицій до уряду

Автор статті
19 жовтня 2021 05:30
887
Поширити:

П'ять років тому в Україні почав діяти новий електронний сервіс, за допомогою якого будь-який громадянин може опублікувати петицію до Кабміну. Приводи можуть бути найрізноманітніші, але петиція в будь-якому випадку повинна набрати певну необхідну кількість голосів.

Однак, як повідомляють на сайті Кабміну за ці роки лише 0,3% петицій були розглянуті.

Зокрема, за весь час дії сервісу електронних петицій, адресованих українському уряду, до Кабміну надійшли 2 тисячі 634 петиції від громадян.

З них 2 тисячі 582 не набрали необхідної кількості голосів для розгляду, і лише вісім петицій (0,3%) набрали необхідну кількість голосів, були розглянуті  й за ними було надано відповіді.

Так, необхідні 25 тисяч голосів набрали такі петиції: "Просимо вжити заходів для припинення пропаганди гомосексуалізму та захисту традиційних сімейних цінностей", "Щодо захисту традиційних сімейних цінностей та інститутів сім'ї", "Щодо обмеження імпорту, виробництва та обігу тонких поліетиленових пакетів в Україні", "Про виділення коштів на будівництво об'їзної дороги міста Березань Київської області", "Про позбавлення повноважень Міністерства екології та природних ресурсів України щодо видачі деяких дозвільних документів", "Щодо заборони продажу та використання торговельними мережами та громадянами поліетиленових пакетів, крім виготовлених з екологічно чистих матеріалів", "Скачування ЗНО в школах, коледжах, технікумах і ПТУ", "Про деякі питання стосовно закону України "Про відходи" та недопущення створення Державного агентства України з управління відходами".

Також в уряді повідомляють, що зараз збір підписів відбувається за 44 петиціями.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ