Підтримати нас

Ув’язнювали мирних жителів Херсона під час окупації: під підозрою двоє колишніх правоохоронців

10 травня 2024 13:21
116
Поширити:
Фото: Pexels

Колишнім правоохоронцям, які під час окупації Херсона вступили до незаконного збройного формування, створеного за підтримки військового командування РФ, заочно повідомили про підозру в жорстокому поводженні з цивільним населенням та порушенню законів та звичаїв війни.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

За даними слідства, чоловіки обійняли посади окупаційних оперуповноважених різних підрозділів незаконно створеної правоохоронної структури.

Вони проводили позасудові репресії над цивільними особами, розшукували та затримували людей, незаконно ув’язнювали та катували.

Щоб місцеві жителі не чинили опору окупаційній владі, їх змушували свідчити проти себе та близьких. Їм приписували участь у диверсійно-розвідувальних групах та допомозі ЗСУ.
 
У липні 2022 року озброєні підозрювані погрожуючи зброєю провели незаконний обшук у помешканні жителя Херсона, після чого його затримали та помістили в одну із камер у підвалі захопленої офісної будівлі. Потерпілого приковували стяжками до стільця, допитували та погрожували фізичною розправою.
 
Ще одного цивільного чоловіка фігуранти справи незаконно затримали та завдали численних ударів прикладом автомата. 

  • СБУ повідомила про підозру в колабораціонізмі уродженцю села Василівка Новотроїцького району Херсонської області Олександру Чубенку. Він обійняв посаду в окупаційній поліції.
  • Тернопільське управління СБУ направило до суду обвинувальний акт щодо 38-річного жителя села Чонгар Херсонської області. Чоловік обійняв посаду “дільничного інспектора” в окупаційному Головному управлінні Міністерства внутрішніх справ Херсонської області.
  • Правоохоронці оголосили підозру в добровільному зайняті посади в незаконному правоохоронному органі на окупованій території, жорстокому поводженні з цивільним населенням 33-річному жителю Херсона Миколі Бєлову. Він обійняв посаду в незаконно створеному правоохоронному органі, розташованому в захопленій будівлі Херсонського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Херсонській області.
Підтримати нас можна тут https://base.monobank.ua/
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ