Підтримати нас

Судитимуть жителя села Чонгар на Херсонщині: обійняв посаду окупаційного “дільничного інспектора”

06 травня 2024 13:27
187
Поширити:
Фото: Управління СБУ в Тернопільській області

Тернопільське управління СБУ направило до суду обвинувальний акт щодо 38-річного жителя села Чонгар Херсонської області. Чоловік обійняв посаду “дільничного інспектора” в окупаційному Головному управлінні Міністерства внутрішніх справ Херсонської області.

Про це йдеться на сторінці Управління СБУ в Тернопільській області. 

За даними правоохоронців, у квітні 2022 року на своїй посаді він збирав інформацію про проукраїнських жителів села Чонгар та передавав її окупаційним поліціянтам.  

Також чоловік допомагав окупаційній владі організовувати незаконний референдум, охороняв будівлю, де проходило “голосування”, щодо приєднання території Херсонської області до РФ. 

Його оголосили в розшук. Чоловіку загрожує ув'язнення до 15 років.

  • Скадовська окружна прокуратура повідомила про підозру в колабораціонізмі двом чоловікам, що обійняли посади в окупаційному Скадовському райвідділі поліції.
  • Правоохоронці оголосили підозру в добровільному зайняті посади в незаконному правоохоронному органі на окупованій території, жорстокому поводженні з цивільним населенням 33-річному жителю Херсона Миколі Бєлову. Він обійняв посаду в незаконно створеному правоохоронному органі, розташованому в захопленій будівлі Херсонського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Херсонській області.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ