Підтримати нас

Повідомили про підозру чоловікам: обійняли посади в захопленому Скадовському райвідділі поліції

02 травня 2024 14:58
196
Поширити:
Фото Олександра Корнякова, Медіаплатформа "Вгору"

Скадовська окружна прокуратура повідомила про підозру в колабораціонізмі двом чоловікам, що обійняли посади в захопленому Скадовському райвідділі поліції.

Про це йдеться на сторінці Херсонської обласної прокуратури.

За даними правоохоронців, з червня 2022 року один з чоловіків обійняв посаду “поліціянта комендантського взводу”, а другий – “конвойного відділу конвоювання”. 

На своїх незаконних посадах вони виконували накази окупаційної влади, брали участь в обшуках у проукраїнських жителів Херсонщини.

Чоловікам загрожує ув'язнення від 12 до 15 років із конфіскацією майна або без такої, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років.

  • Двох експоліціянтів із Херсонської області суд визнав винними в колабораціонізмі. Одного з них засудили до 14 років позбавлення волі, інший отримав 13 років ув’язнення.
  • Національна поліція заочно повідомила про підозру в порушенні законів і звичаїв війни тюремнику із Херсонщини, 42-річному Олексію Арнауту, який добровільно обійняв посаду першого заступника начальника незаконно створеного «Управління служби виконання покарань по Херсонській області».
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ