Підтримати нас

Повідомили про підозру чоловіку: обійняв посаду в окупаційній поліції в Новотроїцьку 

09 травня 2024 12:01
114
Поширити:
Фото: Freepik

СБУ повідомила про підозру в колабораціонізмі уродженцю села Василівка Новотроїцького району Херсонської області Олександру Чубенку. Він обійняв посаду в окупаційній поліції.

Текст підозри опублікували на сайті Офісу Генерального прокурора.

За інформацією правоохоронців, у серпні 2022 року Чубенко обійняв посаду “оперативного чергового” у незаконному правоохоронному органі, що створила окупаційна влада в селищі міського типу Новотроїцьке Генічеського району Херсонської області. 

Чоловік на своїй посаді приймав та реєстрував заяви, вів облік затриманих людей, контролював пропускний режим, охороняв адміністративні будівлі

Чубенку загрожує ув'язнення від 12 до 15 років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

  • Тернопільське управління СБУ направило до суду обвинувальний акт щодо 38-річного жителя села Чонгар Херсонської області. Чоловік обійняв посаду “дільничного інспектора” в окупаційному Головному управлінні Міністерства внутрішніх справ Херсонської області.
  • Правоохоронці оголосили підозру в добровільному зайняті посади в незаконному правоохоронному органі на окупованій території, жорстокому поводженні з цивільним населенням 33-річному жителю Херсона Миколі Бєлову. Він обійняв посаду в незаконно створеному правоохоронному органі, розташованому в захопленій будівлі Херсонського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Херсонській області.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ