Підтримати нас

Уряд виплатив 17,875 млн гривень постраждалим від “великої води”

Vgoru
Автор статті
20 липня 2023 11:25
457
Поширити:

Станом на 19 липня, постраждалі від затоплення внаслідок підриву Каховської ГЕС мешканці Херсонської та Миколаївської областей отримали грошову державну допомогу на загальну суму 17,875 млн гривень. 

Про це повідомили в Мінреінтеграції.

Як повідомляють у дописі, держдопомогу вже виплачено 2882 жителям Херсонщини та 693 – Миколаївщини.

Згідно із заявами постраждалих, виплати здійснюються на їхні банківські рахунки або готівкою через Укрпошту.

Також у Міністерстві нагадують, що заяви на таку грошову допомогу приймаються до 31 серпня 2023 року включно. 

Її можуть отримати люди, зареєстровані на момент підриву ГЕС у населених пунктах Миколаївщини та Херсонщини, що зазнали підтоплення. Включно з тими, хто з 6 червня виїхав із підтоплених районів тимчасово окупованої території Лівобережжя на підконтрольну Україні територію.

Якщо у вас виникли питання щодо таких виплат, можете звертатися на гарячу лінію Мінреінтеграції за номером 15-48 або на лінію Уповноваженого з питань ВПО: (066) 813-62-39.

Нагадуємо, мешканці Миколаївської та Херсонської областей, які постраждали від підтоплення внаслідок підриву російськими військами Каховської ГЕС, можуть отримати разову грошову допомогу: 5 тисяч гривень від уряду та 6,6 тисячі гривень від Міжнародної організації з міграції ООН.

Учора, 19 липня, до селища Комишани на Херсонщини прибув черговий гуманітарний вантаж. Привезли понад 21 тисячу літрів питної води.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ