Підтримати нас

Українських переселенців позбавили необхідності платити туристичний збір

Автор статті
17 вересня 2020 11:04
1,796
Поширити:

Внутрішньо переміщені особи, в народі за звичкою звані "переселенцями", отримали нову пільгу від Верховної Ради. Нардепи прийняли в другому читанні законопроект, згідно з яким такі громадяни звільняються від сплати туристичного збору.

"За" проголосувало 317 депутатів.

"Одне з найважливіших проблемних питань, з якими стикаються внутрішньо переміщені особи, є питання житла. За даними звіту національної системи моніторингу ситуації з внутрішньо переміщеними особами, проведеного у червні 2018 року, більшість ВПО продовжують жити в орендованому житлі (62%), 5% переселенців проживають у гуртожитках та 4% - у Центрах колективного проживання ВПО. За оцінками громадських організацій, щонайменше 5690 внутрішньо переміщених осіб все ще продовжують жити в так званих місцях компактного проживання, тобто санаторіях, туристичних базах, будинках відпочинку”, - написано в пояснювальній записці до законопроєкту.

Відзначається, що в єдиній інформаційній базі даних про внутрішньо переміщених осіб на сьогодні враховано один мільйон 369 тисяч 787 переселенців з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей та АР Крим.

Довідково. Платниками туристичного збору є громадяни України, іноземці, особи без громадянства, які прибувають на територію територіальної громади, на якій діє рішення органу місцевого самоврядування про встановлення збору, з метою оздоровлення, лікування, а також пізнавальної, професійно-ділової та іншими цілями, які реалізуються під час поїздки без проведення будь-якого виду оплачуваної діяльності, та користуються послугами тимчасового проживання (ночівлі) із зобов'язанням залишити місце перебування у визначений строк. Ставки збору встановлюються: для курортної місцевості – 1-3% від розміру прожиткового мінімуму на одну працездатну особу в розрахунку на місяць, встановленого на 1 січня податкового року, для інших територій – 0,5-1%. Збір стягується одноразово за весь період тимчасового перебування. Від сплати збору звільняються діти до 16 років, інваліди, ветерани війни, учні. А відтепер ще й переселенці.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ